Lillehammer-Oslo gikk som en drøm!

Årets store mål for landevei ble gjennomført i helgen!

Årets store mål for landeveisgruppa ble i helgen gjennomført. 12 mann og 2 kvinner har gjennom hele vinteren og våren trent målrettet mot Styrkeprøven og distansen Lillehammer - Oslo. Det var Espen Mørch, Anders Gray og Roger Magnussen som sent i høst tok et initiativ, samlet troppen og organiserte det hele - alt fra treningsplan, transport og ordnet med sponsorer (Kenneth Melsom-Johansen skal også nevnes mtp sponsorer). Målet var klart fra start og det skulle sykles på 5:15, noe som tilsvarer en fart på 36,4km/t og det skal vi si gruppa klarte med glans - alle 14 kom seg under målet og det var topp stemning i Vallhall Arena etter målgang. Du kan lese om turen under, som er hentet fra landeveisgruppa sin Facebook gruppe.

Vi ble i dag hentet ved Drøbak City kl 03:30 og turen gikk til Lillehammer. En rolig start på dagen, hvor noen hadde valgt og ta med go'puta si for å fortsette nattesøvnen på bussen.
Vi stopper på Espa for å strekke litt på bena og for å få i oss litt kaffe - etter stoppet våkner folket litt og stemningen tar seg opp i bussen. Den ene vitsen etter den andre blir fortalt og "noen" nevner at de sliter med et tørt kjede, og dette blir fort tolket til noen annet og latteren sitter veldig løst...spesielt hos en!

Vel fremme på Lillehammer gjør vi oss klare for race og turen ned mot Oslo. Vi tar et lagbilde og har en rask peptalk før vi skyter ut fra startstreken.

Vi starter i samme pulje som IF Frøy og vi velger henge på disse, selv om vi vet at de har en målsetting om en bedre tid enn oss, men her kunne vi få en flying start på rittet og en "gratis" reise de første milene.

Vi passerer Gjøvik etter 1:15 og ligger dermed 10 min før skjema - det blir evaluert med hele laget om dette går bra og om vi fortsatt skal henge på Frøy, og hele laget er enige om at vi fortsetter i samme "stil".

Vi kommer så til Skreia og opp bakken der synes enkelte at det kan gå litt fort - det bli igjen tatt en evaluering og vi er enige om å fortsatt henge på Frøy. Alle biter tenna sammen og vi kommer oss over bakketoppen, og suser ned mot rundkjøring og setter farta mot Feiring og Minnesund.

På Feiring står vår kaptein/waterboy og hans sønn klare med nye flasker, brus og bananer. Satt opp perfekt slik at vi bruker liten tid på bytte flasker og at vi får stoppet sånn at den som må, også får slått lens. Vi mister her Frøy og vi må nå jobbe mye hardere ned mot Oslo. Ut fra flaskebytte ligger vi 20 min foran skjema og alle henger med fortsatt.

Vi "tuller" litt i det vi skal ut fra stopp og bruker litt tid før laget er samlet - vi kommer fort inn i rullekjøring, men vi kjører noe hardt og noen må fort i sekken. Vi ankommer Minnesund og har nesten tatt igjen Frøy - vi ser nå at vi kjører faktisk ganske hardt, og når vi fikk øye på Frøy så kjørte vi nok enda hardere uten at vi egentlig la merke til det selv, før det ble ropt fra sekken, noe som var helt på sin plass. Vi fikk roet litt ned og samlet oss og kjørte så jevnere videre.

Vi kjører godt store deler mellom Eidsvoll og Råholt, men her er det et veldig "duvende" terreng og noen må faktisk slippe her. Vi kommer til Jessheim og kjører godt på videre - vi er nå ti stk og mange tråkker det de kan og kjører for laget. På Jessheim ligger vi 23 min foran skjema.

Det fortsetter i samme type terreng og mange begynner merke kjøret vi har hatt når vi kommer til bakkene, så vi roer godt ned slik at i får med alle. Gjennom Skedsmo og ned mot Kjeller går det fort, og vi ankommer Kjeller med slitne ryttere, og spesielt en mann som må klikke ut bena fra pedalene grunnet kramper, han vurderer sterkt å gå resten av rittet inn faktisk - dette blir han selvfølgelig nekte - han skal inn!!

Vi kjører ut på motorveien og opp mot Djupdalsbakken, og her viser laget seg fra sin aller beste side og lagfølelsen er komplett - to/tre mann dytter lagkompis opp hele bakken slik at krampene skal holde seg unna - noen vi klarer, men en ny ting melder seg og det var kvalmen! Vel oppe på toppen av bakken bærer det ut på Østre Aker vei og vi peiser på i motvinden. Kvalmen holder seg unna litt til for enkelte og vi seiler inn til mål på sterke 4:49:23 som er nesten 26 min bedre enn målsetning. Det som enda bedre er, er at de fire som datt av og ga alt dem hadde for laget, også kom godt inn under målet på 5:15

Vel inne i Vallhall blir det mat/drikke, prat om dagens hendelser, lagbilder og intervjuer - Skal si Gray brødrene og fru Mørch la inn gode ord for oss syklister ifht bilister i en reportasje lagd av NRK.

Anders Gray og undertegnede vil med disse ord, få takke alle som var med i dag og for innsats, guts, stemning og den rå kjørestyrken som ble lagt ned i dag og på treninger gjennom vinter og vår. Dette var fantastisk gøy og få være en del av.

Mvh
Anders Gray og Espen Mørch

Vi gratulerer alle med fantastisk innsats og en flott prestasjon.

Lagbildet fra Vallhall Arena:

En hjelpende hånd fra gode klubbkamerater:

Vi er stolte av samholdet og lagånden som vises i klubben vår - vi gleder oss til fortsettelsen.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift