Insomnia 2018

Anita Torp dro denne helgen, sammen med åtte DSK karer til Å ytterst i Lofoten for å sykle Lofoten Insomnia

Undertegnede dro denne helgen, sammen med åtte DSK karer til Å ytterst i Lofoten for å sykle Lofoten Insomnia. Insomnia betyr, de søvnløse. Dette skulle vi erfare at stemte godt. Det ble en fantastisk flott tur i nord, med veldig lite søvn.


Turklassen startet kl.01, og raceklassen startet kl.02.00 om natten. Vi startet kl.02. Uken i forkant av rittet, var preget av ekstremvær i nord. Det var nesten 35 sekundmeter vind, og regn. Heldigvis snudde dette da vi skulle sykle. Det var kaldt, omtrent tre grader i snitt under rittet, og kun litt regn. Starten gikk fint, i fantastisk nordlandsnatur. Masterbilen fulgte oss over de to første broene med lysregulering. Mye rykk og napp kjøring den første delen av rittet. Vi lå bak Løddingen SK, som hadde syklet rittet mange ganger tidligere. Dette gjorde vi en god stund, før vi ønsket å øke faren.


Etter hvert la vi oss foran med en god "hale" bak og vi kjørte jevnt. Vi hadde en velt, hvor undertegnede stupte i grøfta, og et par andre også gikk over ende. Da kjørte Løddingen SK forbi oss igjen. Velten gikk heldigvis bra, og vi var glade for at dette ikke skjedde i en av de mange tunnellene-eller i nedoverkjøringene. Etter kort tid tok vi igjen Løddingen SK, og kjørte fra dem. Vi hadde med oss en super kar fra Follo SK (Erik). Han kjørte med oss under hele turen. Løypa var nokså kupert, og det vekslet mellom slake utforkjøringer og slake- litt lange oppoverbakker. Vi måtte gjennom drøyt 10 tunneller, den lengste på over 6 km. Vi ble på forhånd advart mot et par dype og mørke undersjøtunneller, men mest for at vi skulle være våkne og obs på brillevalg, og spesielt hvis det regnet. Det må sies at kun undertegnede var bekymret for dette.

Målet for rittet, var å sykle sammen, og at alle skulle med inn ( hvis ingen ting ekstraordinært skulle skje). Vi syklet sammen hele veien og oppmuntret hverandre. Jeg tror alle er enige i at det ble en flott tur i nydelig nordlandsnatur. Vi ser i etterkant, at vi burde sett litt mer på logistikken, og det er vel også et tips til de som eventuelt skal sykle rittet senere.


Flott arrangert, og masse hyggelige folk, både på sykkelen, og i selve arrangementet. Dette var et ritt med "lave skuldre", og det merket vi også under forberedelsene. Syklistene vi møtte, snakket alle om at turen skulle nytes. Alt i alt en topp tur med en super gjeng fra Drøbak SK. Anbefales til alle de som vi sykle et helt spesielt hyggelig ritt.

Anita Torp

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift