Nå er sykkelsesongen her!

Gjennom de to siste årene er det mange som har vært en del stillesittende, grunnet restriksjoner og hjemmekontor. Nå går det mot lysere tider, restriksjonene er borte og DFI Sykkel har store ambisjoner for alle våre sykkelgrupper. Som dere kan lese om videre i dette infobrevet kommer vi mange spennende nyheter for 2022!

 

DFI Sykkels visjon er å skape et godt og utviklende sykkelmiljø med idrettsglede for alle nivåer. Vår målsetning er å være Norges triveligste sykkelklubb, og et positivt forbilde for andre ute på veien og i skogen. Vi har stor bredde i vårt treningstilbud, med inndeling i grupper for barn i barnehagealder, barneskole, ungdomsskole og voksne. Våre fellestreninger starter i april.

 

Nytt styre

Klubben har i 2022 fått nytt styre, med flere nye medlemmer som både er aktive voksne syklister og foreldre til barn i ungdomsgruppa. Ny Styreleder er Idar Torskangerpoll. For å ta kontakt med vårt styre se sykkelsidene på dfi.no.

 

Ny terrengsykkelcup - Drøbak CUP

I år skal vi arrangere en terrengsykkelcup etter modell av skikarusellen i DFI.

Vi søker nå etter sponsorer for Terrengsykkelcupen og vil i tiden fremover ta kontakt med aktuelle lokale firmaer som vil få en god profileringsmulighet mot en aktiv og positiv målgruppe. Kjenner du til noen, eller er du selv interessert i å høre mer om hva det innebærer å være sponsor? Ta kontakt med Thomas Johansen, tlf 92 62 85 65 eller johansen75@gmail.com

 

Ny landeveisgruppe 

Nytt av året er at vi starter en landeveisgruppe for alle de som ikke har tenkt å vinne noe, men vil ha noen å sykle sammen med.

 

Vil vil først og fremst ha fokus på søndagsturene. Dette blir hyggelige turer med tid til et kaffe og bollestopp. Søndagsturene annonseres på Facebook på fredager med løype og forventet tidsbruk. Det blir lav terskel for å være med, man trenger ikke dyre sykler eller tettsittende sykkeldrakter, men en type landeveissykkel må man ha. Ingen blir syklet fra, vi tilpasser farten i gruppa slik at alle henger med. Turene blir på ca to timer pluss stopp for kos, med oppstart fra Smia.

 

Her blir det fokus på smilepuls heller enn makspuls.

 

Ny Endurogruppe 

DSK Enduro er etablert i Drøbak Sykkelklubb, og er en gruppe for medlemmer som ønsker stisykling, med spesielt fokus på å kjøre på litt ekstra nedover og kanskje delta i enduroritt.

Sesongen 2022 blir det fellestreninger på onsdager. Nærmere treningsplan kommer, men vi kan allerede nå røpe at det blir lagt opp til noe heisbasert sykling. Gruppen ledes av Simen Kalnæs Danielsen som er Norgesmester i sin aldersklasse i Endurosykling 2021

 

Nye tilrettelagte sykkelstier i skogen 

Klubben har søkt om, og fått innvilget kr 70,000,- i støtte fra Gjensidigestiftelsen til videre utvikling av sykkelstier i skogen ved Høiås. Vi har allerede etablert pumptrack på Høiås og en rundbaneløype ved Seiersten skanse. Disse anleggene er mye i bruk og til stor glede for syklister i Drøbak. Nå ønsker vi å utvide tilbudet på Høiås gjennom å etablere løyper og elementer der man kan jobbe med sykkelferdigheter på alle nivåer.

Satsingen er støttet og forankret i DFI hovedstyre og Frogn idrettsråd og er p.t. under behandling i kommunens administrasjon. Vi håper på positive signaler derfra slik at vi kan gå i gang med videre utvikling.

 

Terrengsykling for Ukrainske flyktinger 

Frogn kommune har blitt bedt om å bosette 110 flyktninger. Som nyankommet er det ikke alltid så lett å orientere seg om hvilke muligheter som finnes i et lokalsamfunn. DFI Sykkel ønsker derfor å invitere alle Ukrainske flyktninger med inn i våre terrengsykkelgrupper. Vi vet at terrengsykling bygger sterke fellesskap og gir gode mestringsopplevelser og vi håper vi får mange med oss. Vi hjelper til med gratis medlemskap i klubben, godt fellesskap og utstyr.

Har du en terrengsykkel som ikke er i bruk og vil donere denne til vårt arbeid, så tar vi den i mot og setter den i stand til flyktningene. Ta kontakt med styreleder Idar Torskangerpoll itorskangerpoll@gmail.com 90065527, hvis du vil bidra.

Terrengsykkelskole for barn og voksne

Terrengsykkelskole for barn

Vi vil også i år arrangere terrengsykkelskole for barn over 5 dager uken før skolestart. Dette har vært en stor suksess de siste årene, der deltakerne får morsomme utfordringer med veiledning av dyktige trenere.

Terrengsykkelkurs for voksne

I 2021 arrangerte vi for første gang terrengsykkelkurs for voksne. en dag i uken over 3 uker i juni, dette vil vi gjenta i 2022 og håper enda flere vil melde seg på dette tilbudet i år. Dette er et kurs som fokuserer på basisferdigheter, som alle bør øve på, både nybegynnere og mer erfarne.

 

Store smil og super sykkelglede ble observert under kurset i fjor, og vi lover flere gode opplevelser i år.

Følg med på dfi.no for påmelding til disse tilbudene.

 

Vil du bli med i klubben vår?

Kom gjerne innom våre treninger og prøv deg. Se på dfi.no for oppdaterte treningstider og

oppmøtesteder. Har du spørsmål, kontakt styreleder Idar Torskangerpoll, itorskangerpoll@gmail.com eller sportslig leder Kenneth Johansen kenjohansen1984@gmail.com

 

Våre Treningsdager

Mandag: Barn og ungdom og MTB voksen

Tirsdag: Landeveisgruppene

Onsdag: Barn, ungdom og Enduro

Torsdag: Landeveisgruppene og MTB Voksen

Lørdag: Langtur MTB Voksen

Søndag: Langtur Landeveisgruppene

 

Se artikkel fra Amta.no om sykkelklubbben og vår storsatsning fremover - Vi skal være Norges trivligste sykkelklubb!

 

Du er hjertelig velkommen inn i Norges triveligste sykkelklubb.