Etter å ha spilt mot hverandre i vanlig seriespill i flere sesonger kjenner lagene hverandre godt på banen. Det har vært utkjempet mange tøffe og tette kamper mellom lagene med innslag av god gammeldags naborivalisering.  Denne lørdagen dagen fikk jentene mulighet til å bli kjent utenfor banen.

Musikken runget i høyttaleranlegget idet jentene entret banen og gjennomførte felles oppvarming på tvers av lagene, med tid til å hilse på og bli kjent med hverandre.

-Håndball er mer enn bare å spille ball på banen. Det er lagspill med samarbeid og felles opplevelser både på og utenfor banen. Dette gir jentene et ekstra samhold og et nettverk de har med seg i hverdagen også utenom håndballen. Å kunne utvide dette nettverket til å favne videre enn kun laget synes vi er veldig fint, sier trener for Drøbak/Frogn J13 Nan Furu-Bolstad. Hun forteller at jentene synes de andre lagene var greie og hyggelige, noe de ikke alltid tenker på når de møtes i vanlig seriespill. Det ble utvekslet kontaktinformasjon og hun har god tro på at jentene vil holde kontakt videre og at det vil bli flere tilsvarende arrangement sammen senere.

Også trener for ÅS IL, Tobias Rosenfeld mener det er viktig å ha fokus på det sosiale i håndballen. -Dette er jenter som vil møtes på ulike arenaer fremover, både i idrett- og skolehverdag og da er det fint at de allerede kjenner hverandre fra håndballen, sier han.

Til sammen var det 49 håndballjenter i aksjon denne lørdagen, der Oppegård stilte med et lag og Ås og Drøbak/Frogn hver hadde to lag. Alle lag spilte mot hverandre i til sammen ti korte kamper. Det ble kjempet godt på banen, med jevne, spennende og målrike kamper.

 Det ble også tid til en «showkamp» der et sammensatt lag med jenter fra alle tre klubber spilte mot et rustent, men ivrig trenerlag. Også her ble det tett og jevnt, men trenerne fikk til slutt vist at foreløpig kommer erfaring godt med når kondis og form er mer fraværende!

Trener for Oppegård jentene, Marianne Strøm-Wilhelmsen sier jentene synes det var en kjempefin dag i hallen og veldig gøy å bli kjent med de andre lagene. -Det var en dag med fin miks av håndball, mingling og ballglede hele veien. Gøy å se jenter fra ulike lag henge sammen i hallen og leke med ball!

Live Storbekkrønning Solli og Iselin Myhre Mørch fra Drøbak/Frogn var fornøyde med dagen: -Det var gøy å bli kjent med de andre jentene og det var fint med mange og tette kamper, sier Live. -Og så var det gøy med felles oppvarming og pizza og kaker sammen som avslutning, fortsetter Iselin. De er begge enige i at dette vil de gjerne være med på igjen!  Og selvfølgelig: -Håndball er best!